До Березнівського відділення поліції із різницею у тиждень звернулися жителі сіл Тишиця і Орлівка, що невідома особа викрала їхні мотоцикли марки «Viper». Правоохоронцям вдалося встановити зловмисника, який встиг на транспортних засобах змінити номерну панель. Тож тепер він нестиме кримінальну відповідальність одразу за двома статтями.

21-річний житель села Тишиця залишив ненадовго двоколісний біля свого будинку, та коли повернувся, на роботу довелося йти пішки. В аналогічний спосіб позбувся мотоцикла і 24-річний керманич із Орлівки. Завітавши на годинку до місцевого кафе, свого транспорту не застав. Обоє жителів Березнівщини звернулися за допомогою до працівників поліції.

У результаті проведених оперативних і розшукових заходів правоохоронцям вдалося вийти на слід зловмисника, який привів їх аж на Сарненщину. Викрадачем мотоциклів виявився 24-річний житель села Зносичі. Молодик приїжджав на Березнівщину маршруткою. Прогулюючись райцентром, вишукував залишені без нагляду та з вільним доступом колісні транспортні засоби. Тож додому повертався уже на краденому мотоциклі.

Правоохоронці також з'ясували, що чоловік скоював аналогічні злочини і на території Сарненського району. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом уже скеровано на розгляд суду.

Як повідомляє відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області, за фактами незаконного заволодіння транспортними засобами відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України, — повідомив заступник начальника Березнівського відділення поліції Володимир Гулій. — Зловмиснику повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту .

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що підозрюваний у викрадених мотоциклах змінював номерну панель з ідентифікаційним номером. Тож за знищення, підробку або заміну номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу відкрито ще одне кримінальне провадження за статтею 290 Кримінального кодексу України. Тож міру покарання за усі діяння молодикові вже призначатиме суд.

pic

pic

pic