Купа сміття прямісінько на проїжджій частині. Проблеми з відходами у Рівному виникають регулярно, хіба що у різних мікрорайонах. Нині з проблемою стихійного сміттєзвалища зіштовхнулися жителі вулиці Басівкутської. Хто псує обличчя міста, та як вирішити нагальні проблеми зі смітниками дізнавався Перший місцевий.

Пан Анатолій показує свій садок, на якому цвістиме слива та кущі малини. Щодня він перетворюється на своєрідне сміттєзвалище, яке рівнянин змушений прибирати самотужки. А все через сусідство зі сміттєвими баками. Пан Анатолій переконує: раніше контейнери стояли ближче до Басівкутського озера, але тоді відходи "прикрашали" місцеву водойму. Згодом смітники переставили і тепер непотріб розкиданий не лише навколо баків, а й по проїжджій частині та навіть на подвір'ї оселі чоловіка.

Директор сміттєзбирального підприємства Андрій Мощанецький нарікає: скільки б контейнерів не ставили, як часто б не прибирали, а проблеми це не вирішить.

Одна з гарячих точок на сміттєвій карті міста - вулиця Малорівненська. Мовляв, тут проблема ще й у "економних" підприємцях, котрі вивантажують з багажників автівок тони сміття просто поруч з баками. Зловити за руку таких мастаків не завжди можливо, тому доводиться розгрібати наслідки.

Народна мудрість свідчить: чисто не там де прибирають, а там, де не смітять. Але, на жаль, не смітити рівняни ще не навчилися. Анастасія Бачук, Ігор Прокопчук, Артем Лаговський