Тепер колишнього посадовця органів внутрішніх справ судитимуть за використання підробленого диплома про вищу освіту.

Рівне нська місцева прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця УМВС України в Рівне нській області, який використовував завідомо підроблені документи (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України).

Встановлено, що колишній правоохоронець з метою прийняття його повторно на службу в органи внутрішніх справ подав у березні 2014 року до Міністерства внутрішніх справ України відповідну заяву із нотаріально завіреною копією підробленого диплому про отримання повної вищої освіти за спеціальністю «Правознавство», виданого разом з іншими додатками на його ім’я Київським національним університетом внутрішніх справ України.

Також, у ході досудового розслідування з’ясувалось, що недостовірні відомості про здобуття вищої юридичної освіти підозрюваний вже надавав відомству раніше на підтвердження відповідності кваліфікаційним вимогам займаної ним на той час посади керівника одного із структурних підрозділів УМВС України в Рівне нській області.

Про те, що зазначені офіційні документи фактично не видавалися вищим навчальним закладом України, встановлено під час проведення спеціальної перевірки відомостей про особу, яка претендує на зайняття посади пов’язаної із виконанням функцій держави.

Тепер міру відповідальності за вказане кримінальне правопорушення визначить Рівне нський міський суд, який розглядатиме матеріали кримінального провадження по суті.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2 років.

Про це інформує Рівне нська місцева прокуратура