Житель Радивилівського району проходив військову службу на Львівщині. Звідти чоловік привіз додому бойові "сувеніри" - три гранати та 179 патронів. Увесь арсенал військовослужбовець заховав у шафі

Для чого йому знадобилися боєприпаси, з’ясовуватиме військова прокуратура.



pic

Під час проведення профілактичних заходів поліцейські Радивилівського відділення поліції у будинку 44-річної жительки села Дружба виявили та вилучили дві гранати Ф-1 без запалів, одну гранату Ф-1 без запалу часів Другої Світової війни та 179 патронів різного калібру. Як пояснила жінка правоохоронцям, її 22-річний син несе службу в одній із військових частин Львівської області, де ремонтував автомобілі, які поверталися із зони АТО. Звідти і привіз боєприпаси, які обіцяв матері забрати після чергової відпустки. Про те, що вони зберігаються у шафі, знав лише молодший 20-річний брат військовослужбовця.

pic

— За незаконне зберігання бойових припасів та вибухових пристроїв поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, — повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Радивилівського відділення поліції Олександр Пянтковський. — Боєприпаси правоохоронці вилучили та направили для проведення балістичної експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного Центру МВС. Правову оцінку діям військовослужбовця надаватиме військова прокуратура.

pic

Окрім того, правоохоронці Здолбунівського району під час огляду житла раніше судимого 57-річного жителя села Орестів виявили та вилучили пакет із 28-ми патронами, які, зі слів чоловіка, він знайшов на зупинці райцентру. За це, як і його попередник із Радивилівщини, відповідатиме за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Про це інформує відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області

pic

pic