Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запускає оновлену версію пілотного проекту ((https://www.poslugy.gov.ua/.)(Єдиного державного порталу надання адмінпослуг)). Сьогодні за допомогою порталу вже можна отримати 16 послуг он-лайн, серед яких і ліцензії. Це значно полегшить життя українському бізнесу, зазначив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов під час презентації оновленого порталу на засіданні Уряду.

Він нагадав, що переведення адміністративних послуг в електронний формат – важлива складова дерегуляції. Вплив держави на розвиток бізнесу повинен бути мінімальним, а для цього необхідно зменшити бюрократичні бар’єри, які стимулюють корупцію. Скорочення кількості послуг і процедур, а також забезпечення переходу на е-сервіси дозволить зробити послуги більш ефективними і зменшити їх вартість для держави і для бізнесу.

Функціонал порталу дозволяє отримати інформацію про всі адміністративні послуги, ЦНАПи чи завантажити шаблони документів. Мова йде про повноцінну електронізацію: переведення в електронний формат усієї процедури, від подачі документів до отримання ліцензій он-лайн. Основний елемент системи – це особистий кабінет, який, у першу чергу, дозволяє ідентифікувати користувача, юридичну чи фізичну особу. Через особистий кабінет користувач може формувати запити щодо надання послуг, отримання сповіщення про статус отримання послуги тощо.

Поява порталу дозволяє повністю змінити принципи отримання адмінпослуг. В електронній системі посередників немає. Зараз портал пропонує 16 повністю електронізованих адміністративних послуг: 12 послуг Мінекономрозвитку та 4 послуги Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Про це повідомили з прес-служби Рівне нської ОДА