На черговому засіданні депутатської комісії знову аншлаг та скандали. А все через будівництво поблизу Обласного краєзнавчого музею на вулиці Толстого, 10. Вже, у понеділок Державна архітектурно-будівельна інспекція завершила перевірку, щодо законності та правомірності будівництва. Та чомусь навіть після цих висновків спеціальна комісія так і не визначилась чи давати дозвіл на будівництво чи ні.

Правомірність будівництва багатоповерхівки на вулиці Толстого, 10 визначено. Державна архітектурно-будівельна інспекція завершила перевірку. Інспектори ретельно вивчили всі дозвільні документи - про це заявив Ігор Мічуда на черговому засіданні депутатської комісії.

Така відповідь громадських активістів та істориків не задовільнила. Вони сумніваються у легітимності документів. Ба більше, у соціальних мережах активно обговорюють та скаржаться на те, що музей потребує реставраційно-відновлювальних робіт. Натомість, фірма забудовника готова оплатити професійний археологічний нагляд, надати музею підтримку в облаштуванні фасаду та проведення каналізації. Представник забудовника хоче відновити роботи, адже у ДАБІ визнали законність та правомірність документів. Каже, зупинка будівництва вже принесла чималі збитки. Та переконує - будувати в охоронній зоні пам'ятки національного значення не будуть. Зводитимуть споруду поза нею. А територію, де декілька років поспіль була смітником хочуть озеленити.

Присутні активісти на черговому засіданні депутатської комісії зчинили скандал. Вимагають провести ще одну перевірку, додавши до переліку документів ще один - з міністерства культури України. Таким чином, третє засідання комісії знову ж таки пройшло з суперечками та скандалами. Незважаючи навіть на позицію депутатів Рівне ради, які вже були готові дозволити будівництво. А це відповідно і робочі місця, і податки до бюджету.

Незважаючи на те, що у ДАБІ підтвердили законність забудови остаточне рішення депутатська комісія таки не прийняла. Перенесли засідання на 29 березня.