Студенти правничого факультету Навчально-наукового інституту права ім. Маліновського НУ «Острозька академія» запросили на гостини працівників Рівненського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Для юнаків та дівчат, які обрали фах юриста, експерти-криміналісти провели цікаве та пізнавальне заняття. Під час зустрічі студентів ознайомили із завданнями та принципами роботи НДЕКЦ, його роль та місце у правоохоронній системі. Відтак майбутні правознавці мали можливість детальніше ознайомитися з роботою криміналістів.

Студенти з цікавістю слухали завідувача відділу дослідження матеріалів, речовин та виробів Ігоря Кондратюка, який надав їм детальну інформацію про роботу експертів щодо виявлення, вилучення, фіксування та дослідження наркотиків, полімерів, лакофарб, металів і сплавів, пально-мастильних матеріалів, нафтопродуктів тощо.

Юнаки найбільше зацікавилися зброєю. Завідувач сектору дослідження зброї Анна Бордюк ознайомила із класифікацією зброї, про її законне та незаконне використання. Після теоретичної частини майбутні криміналісти перейшли до практичної. На умовному місці скоєння вбивства студенти мали змогу відчути себе працівниками експертної служби, самостійно спробувати провести огляд місця події та зібрати слідову інформацію.

Криміналісти дали кілька порад молодому поколінню, на що потрібно особливо звернути увагу в процесі навчання. Адже чимало студентів виявили бажання продовжити навчання, аби згодом поповнити ряди експертів-криміналістів Рівне нщини.

Про це повідомили з відділу комунікації ГУНП в Рівне нській області

pic

pic

pic