Весною нас підстерігає мінлива погода: калюжі, тепло, холод, дощ тощо. Окрім неї є ще питання комфорту для ніжки дитини. Усе це ми врахуємо при описі критеріїв вибору весняного взуття.

Отже, існує кілька факторів, які допоможуть спростити для батьків цей вибір. Один з факторів зручності дитячого весняного взуття – фіксація на ніжці. Увага на правильний механізм застібки та фіксацію п’ятки. Ці два моменти мають бути бездоганними, адже він них також залежить формування стопи у дитини.

На суху і на вологу погоду є свої критерії:

Для сухої погоди бажано, щоб взуття було виготовлене з промасленого нубуку або шкіри. Це або черевики на байкової підкладці, або дитячі чоботи. Волога погода – гумові чобітки. При цьому зверніть увагу на вагу взуття. Вона не має перевищувати трьохсот грам.

В залежності від активності дитини також варто підбирати взуття, адже дитина, яка тільки вчиться ходити, не буде так шустро ганяти м'яч і бігати по калюжах, як дитина 5-10 років.

pic

Кілька моментів, від яких залежить формування столпи дитини:

1) взуття має бути по розміру, а не в притул чи на кілька розмірів більше. Це може призвести до деформування нігтів, пальців ніг, стопи;

2) застібка і підйом взуття не лише вплинуть на стопу дитини, але й допоможуть їй легко, або ж з труднощами самостійно взуватись.

Отже, одобрення дитини, зносостійкість взуття, демісезонні характеристики – усе це ознаки успішної купівлі весняного взуття для дитини.