Чоловік зайшов на оглядовий майданчик установи, спочатку заліз на молотарку, а опісля хотів злетіти на навчальному Яку. З кабіни озброєного пістолетом Макарова і агресивного відвідувача діставали правоохоронці. З’ясували, що то житель Дніпропетровська, учасник АТО, який на момент інциденту був п’яним. Музейники припускають, агресію у нього могли викликати сучасні експонати з місця бойових дій. Адже влітку з цього ж оглядового майданчика інший АТОшник хотів забрати снаряд від “Урагану”.

Чоловіка в камуфляжі на території Рівне нського краєзнавчого музею запримітили працівники установи. Це було вже після четвертої дня. Спершу він брав штурмом огорожу, а опісля попрямував до оглядового майданчика. Свідком подій став працівник музею, який випадково вийшов надвір.

У цей час чоловік вже перебазувався у післявоєнний навчальний літак ЯК, вигукував, щоб його завели для польоту. Потім і приліг у кабіні. Тож діставати озброєного відвідувача довелося правоохоронцям.

Озброєний чоловік не на жарт перелякав музейників. Тож ті одразу зачинили усі приміщення. Адже у цей момент якраз проводили екскурсію для дітлахів.

На щастя, обійшлося без жертв. Не витримало візиту АТОвця лиш вікно літачка. Правоохоронці кажуть, чоловік був явно напідпитку. Мав при собі посвідчення учасника АТО. Та пістолет із вісьмома набоями.

Чоловік нині спілкується із військовою службою правопорядку. Адже на Рівне нщину прибув для навчання на полігоні. Оцінюватиме дії військовослужбовця військова прокуратура. Музейники припускають, людей, які пережили АТО провокують сучасні експонати. Улітку їм доводилось викликати правоохоронців, бо завітав до них озброєний ножем рівнянин. Обурений що зразки зброї , якою воюють на сході, лежать у музеї. Тож, хотів винести звідси рештки снаряду від Урагана.

Того чоловіка забрали правоохоронці, адже в той день він в одному з кафе міста підрізав молодого хлопця. Після того інциденту снаряд з оглядового майданчика музейники забрали. Зараз тут стоїть понівечене авто з АТО, його привезли волонтери кілька днів тому.