Нині, аби побачити бюджет міста Здолбунів з видатками та надходженнями у картинках, достатньо зайти на сайт «Розумне місто» і тиснути – "Відкритий бюджет". Так само легко в три кліки тепер і звернутися до влади.

Кожному здолбунівчанину варто просто додати свою петицію на сайт, набрати 100 підписантів і міська рада розгляне пропозицію.

Зовсім нещодавно ГО «Зеон», ГО «Місто майбутнього» і Здолбунівська РДА підписали меморандум про співпрацю. Плодом їхньої роботи є платформа «Розумне місто». Це сайт, що містить декілька модулів для впровадження відкритості органів влади з жителями міста.

І результат такої ідеї не забарився. Першою петицією була – облаштування зупинки на виїзді з міста. Люди щодня місили багнюку, чекаючи транспорту. Та ніхто і не сподівався, що влада відреагує так швидко.

Депутат обласної ради від округу зв`язався зі службою автомобільних доріг і робота закипіла. Так, впродовж місяця з`явилась зупинка, і вже планується облаштування тротуару на підході до зупинки.



pic

Наступною маленькою перемогою стала реакція на петицію з облаштування спортивного майданчика. Прохання до влади набрало необхідну кількість голосів. Та активіст Віталій вирішив піти далі і започаткувати збір коштів серед містян на реконструкцію місця для спортивного дозвілля. Відповідь міської ради не забарилася і на умовах співфінансування місто пообіцяло допомагати мешканцям.

Проект "Розумне місто" демонструє - якщо бажаєте бути почутим, необхідно, як мінімум, звертатись до влади.