Сту­ден­ти-во­лон­те­ри Ду­бенсь­ко­го ме­дич­но­го ко­лед­жу взя­ли участь у ак­ції «Моє міс­то – моя від­по­ві­да­льність», яка про­йшла в рам­ках Всеу­краї­нської ін­фор­ма­ційно-про­фі­лак­тич­ної ак­ції «Від­по­ві­даль­ність по­чи­нається з ме­не».

- У хо­ді про­ве­де­ння за­хо­ду учас­ни­ки ви­са­ди­ли сад­жан­ці де­рев на те­ри­торії пар­ко­вої зо­ни «Ост­рі­вок», - повідомили у вищому комунальному навчальному закладі «Дубенський медичний коледж» Рівне нської обласної ради.

До слова, Всеу­краї­нська ін­фор­ма­ційно-про­фі­лак­тич­на ак­ція «Від­по­ві­даль­ність по­чи­нається з ме­не» проводиться щороку з метою пропаганди та утвердження здорового способу життя у молодіжному середовищі.

Основними завданнями Акції, зокрема, є:

формування відповідального ставлення молоді до свого здоров’я;

стимулювання активної участі місцевих громад у суспільному житті;

виявлення фактів порушень чинного законодавства щодо незаконного продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

обстеження вулиць обласних та районних міст і населених пунктів на предмет наявності зовнішньої реклами алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

здійснення інформаційно-просвітницької роботи (розповсюдження друкованої продукції: плакатів, буклетів, книг, проведення консультацій тощо);

залучення рекламодавців та засобів масової інформації до створення та розміщення соціальної реклами;

розвиток партнерських відносин інститутів громадянського суспільства з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, приватними структурами, громадськими організаціями, засобами масової інформації.

Інші завдання, направлені на формування здорового способу життя, можуть розширюватися за ініціативи органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Про це повідомили на сайті Рівне нської обласної ради.