Поради на кожен день садівникам і городникам, дачникам, любителям квітів із врахуванням фаз Місяця і положення Місяця у знаках Зодіаку. Коли сіяти й садити розсаду, зелень та квіти, сприятливі та несприятливі дні другої половини березня.

21 березня, понеділок. Місяць у знаку Діви, росте, друга чверть. Розпушування, підгортання, мульчування грунту, сівба на розсаду багаторічних та дворічних квітів, при необхідності - пересадка і полив розсади та кімнатних квітів.

22 березня, вівторок. Місяць у знаку Діви, росте, друга чверть. Садіння і пересадка декоративних дерев, кущів, багаторічних та кімнатних квітів (петунії, сульфінії, лобелії, агератум, чорнобривці, гвоздика). Можна починати пророщувати картоплю для раннього садіння. Обробка ґрунту, прополювання рослин у теплиці, обприскування дерев.

23 березня, середа. Місяць у знаку Терезів, ПОВНЯ, МІСЯЧНЕ ЗАТЕМНЕННЯ. Несприятливий день для роботи з рослинами. Можна збирати врожай зеленої цибулі, весняної салатної зелені, доглядати за квітами.

24 березня, четвер. Місяць у знаку Терезів, спадає, третя чверть. Рекомендується підрізання зайвих гілок та пагонів, вносити добрива. Можна садити овочеві та декоративні рослини, ранню картоплю під плівку. Підготовка місця для майбутніх грядок та квітників.

25 березня, п'ятниця. Місяць у знаку Терезів, спадає, третя чверть. Можна сіяти капусту, цибулю, кріп, петрушку, садити ранню картоплю під плівку та квіти.

26 березня, субота. Місяць у знаку Терезів/Скорпіона, спадає, третя чверть. Сівба, садіння городніх та декоративних рослин.

27 березня, неділя. Місяць у знаку Скорпіона, спадає, третя чверть. Саме час сіяти на розсаду високорослі сорти помідорів, перцю, капусти, а також цибулю, кріп, петрушку, щавель, шпинат, однорічні та дворічні квіти. Рекомендується садіння цибулинних, бульбових рослин, коренеплодів, пікірування та полив розсади, догляд за кімнатними рослинами.

28 березня, понеділок. Місяць у знаку Скорпіона/Стрільця, спадає, третя чверть. Сприятливий день для прибирання ділянки, підготовки квітників та грядок, розпушування ґрунту, пересадки у відкритий грунт розсади зелені . Можна сіяти посмідори, перець, капусту, огірки на розсаду.

29 березня, вівторок. Місяць у знаку Стрільця, спадає, третя чверть. Видалення сухих залишків рослин, обрізання дерев та кущів, обприскування від шкідників, пересадка багаторічних квітів, кореневищ, садіння ранньої картоплі, цибулі, ярового часнику, ріпи, брукви, посів редиски.

30 березня, середа. Місяць у знаку Стрільця, спадає, третя чверть. Рекомендується прибирання садової ділянки, підготовка грядок, сівба цибулі на ріпку, редиски, садіння ярового часнику.

31 березня, четвер. Місяць у знаку Козерога, спадає, третя/четверта чверть. Буде вдале обрізання зайвих гілок та пагонів, прорідження чагарників. Можна сіяти на розсаду кореневу селеру і низькорослі сорти помідорів, буряки, цибулю, ранню моркву, садити ранню картоплю та цибулинні квіти. Поливаємо розсаду та кімнатні рослини.

Джерело: http://ogo.ua/