Книжкові виставки, зустрічі та знайомство з іменитими письменниками, конкурс серед найактивніших читачів. Це все можна було побачити на своєрідному святі для книголюбів. "Читай. Думай. Твори" - саме з такою назвою сьогодні, 21 березня, у Рівненському обласному театрі ляльок відбулось відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання.

На святі традиційно були вшановані лауреати премії «Кобзарик» у номінаціях «Кращий читач» та «Друг бібліотеки». Ця премія встановлена Рівне нською обласною бібліотекою для дітей ще в 1998 році. Нею відзначають найактивніших читачів та помічників книгозбірні.

pic

Кращими читачами цього року стали: учениця 4-А класу НВК «Колегіум» Карина Смаглюк, учениця 7-А класу ЗОШ №18 Вікторія Крохун, а також учень 2-го класу школи «Центр Надії» Юрій Костенко. Вони отримали премію – спеціальний диплом та «Кобзар» Тараса Шевченка.

pic

Зі своїми новими творами знайомили юних читачів письменники Євген Шморгун, Микола Береза, Юрій Береза, Василь Титечко. Під час імпрези діяла виставка книг для дітей, ілюстрованих Інною Нагорною, та виставка видань із серії "Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному".

pic

Також у театрі діяли книжкові виставки «За чверть віку: письменники незалежної України» (до 25-річчя незалежності України) та «Подарунок братів Капранових».

pic

pic З 21 по 27 березня на маленьких читачів бібліотеки чекають цікаві ігри, казкові подорожі, конкурси, літературне караоке, презентації книг та багато іншого.

Організатором Всеукраїнського тижня дитячого читання «Читай. Думай. Твори» стало управління культури і туризму облдержадміністрації.