Сталося це у білий день, учора, біля закинутого будівництва РДГУ. На скавучання собаки зреагував охоронець порядку, а коли знайшов місце, звідки долинали звуки, то побачив там трьох хлопців. Один з них ножем і вбив тварину.

Досі труп тварини лежить на місці злочину, біля закинутого університетського будівництва. Учора близько п’ятої вечора Іван Данилицький, який займається охороною порядку в місті на громадських засадах якраз проходив повз будівництв, коли почув пронизливе скавчання собаки. І побіг на звук.

В одного в руці він помітив "Бірмікс". Хлопці юні, повторює очевидець. Коли підійшов до собаки, то побачив, що та вже помирає. Він зустрічав її тут раніше, каже, агресивною та не була.

Хлопець кілька разів викликав правоохоронців, аби ті зафіксували факт жорстокого поводження з тваринами. Вже згодом, каже Іван, прийшов дільничний інспектор. Оглянув місце події, сфотографував труп собаки. Після цього хлопець накрив його мішком. За цим фактом тримає перевірка, кажуть у поліції.

Сподівань, що хлопців знайдуть і тим більше покарають, мало, кажуть зоозахисники. З початку року у Рівному вони мають повідомлення про два десятки випадків жорстокого поводження з тваринами. Але ніхто за це не покараний.

Нарікати на недосконале законодавство не варто, каже зоозахисниця, часто докази губляться на початкових етапах і коли активісти самі знаходять злочинців, доказової бази немає. Цей страшний випадок Алла Лосік називає явним проявом жорстокості, яке не виключено може потім проявитись і до людей.

Можливо, собака, які зарізали, захищалась. Адже тут нещодавно бачили цуциків. Тому якщо раптом, пес нападає на вас, намагайтесь спокійним тоном його заспокоїти. Обертатись спиною і втікати чи тим більше кидати каміння не варто, а лиш поволі відійти від тварини яка захищає свою територію.