Вихованці Рівненської семінарії під час посту цілодобово читають Псалтир, перш за все, для духовного очищення. Священики запевняють, головною метою посту є наближення до Бога. На святій літургії були присутні наші журналісти.

Учень духовної семінарії Олександр Псалтир під час посту читає не в перше. Переконує читання Псалтиря, перш за все, допомагає духовно, розраджує у скорботі, надає сили та заспокоює душу.

Псалтир - це одна з книг Старого Заповіту, що складається з 150 молитовних піснеспівів, псалмів. Читання цієї книги допомагає згладити скоєні гріхи, отримати допомогу у Вищих Сил та ближче зрозуміти Господа. У Рівне нській духовній семінарії учні читають Псалтир цілодобово упродовж 40 днів посту.

За словами представників духовенства Псалтир - найкращий приклад молитовного досвіду для віруючого серця. Під час посту вірянам потрібно не тільки обмежувати себе в їжі, контролювати свою плоть. А й очистити себе духовно. Адже, людина складається з душі, духу й тіла, і між ними має бути порозуміння.