Створити додаткові робочі місця для демобілізованих - зз таким проханням до місцевих бізнесменів звернеться Територіальна тристороння соціально-економічна Рада у Рівненській області за результатами засідання.

Так, наразі у центрах зайнятості Рівне нщини на обліку перебуває 760 учасників АТО. На роботу вдалося влаштувати близько дві сотні військових. 62 започаткували власну справу за рахунок отримання одноразової допомоги по безробіттю. Професійне навчання пройшли близько 200 учасників АТО. Ще півсотні осіб взяли участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру.

Тим часом, за словами заступника голови Рівне нської ОДА Олександра Савчука створенню робочих місць, у тому числі учасників АТО, сприяє розвиток економіки. А для цього в області створені всі умови.

«На Рівне нщині діє Стратегія розвитку та план з її реалізації, Програми підтримки бізнесу, інвестиційної діяльності. Усі ці складові дозволяють розвивати підприємництво та залучати інвестиції у виробництво. А це, в свою чергу, сприяє створенню робочих місць, надходженню додаткових коштів до місцевих бюджетів, а в результаті – забезпечуються соціальні гарантії», - зазначив Олександр Савчук.

Нагадаємо, у 2015 році Рівне нська ОДА, облрада, об’єднання роботодавців та Федерація профспілок заключила Територіальну угоду про співпрацю. Метою Угоди є налагодження соціального діалогу задля покращення життя людей.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.