Бути обізнаними та готовими, щоб могти завжди правильно реагувати. Мобільні консультаційні пункти діють по всій області, та роз"яснюють населенню, як потрібно діяти у можливих надзвичайних ситуаціях. Зокрема сьогодні, такий пункт було розгорнуто на автостанції Рівного. Як реагують люди та чи знають елементарні правила поводження при виникненні небезпеки - цікавилась Олена Демчук.

Ці жахливі кадри 22 березня облетіли чи не увесь світ - чергові теракти сколихнули людство. Вибухи у Брюсселі, у місцях масового скупчення людей: метро та аеропорти, забрали життя понад 30-ти людей, близько 3-ох сотень поранені. У світлі світових подій мобільний консультаційний пункт розгорнули у місці масового скупчення людей - нині це автостанція. Як з'ясувалося, населення розуміє, що біда не так далеко, як здається на перший погляд, і основи безпечного поводження при загрозі життю переважно знають.

Нині стиль терористів змінюється. На заміну великогабаритним сумкам та пакункам приходять невеликі речі: м'ячі, мобільні телефони, коробки з цукерками. Не гребують нічим, аби ураження було справді масовим. Спеціалісти запевняють - краще перестрахуватися зайвий раз, зателефонувати до відповідних служб аніж лишатися осторонь.

Також методисти нагадують, надання першої медичної допомоги при надзвичайні ситуації вкрай важливе, адже найчастіше саме ці маніпуляції допомагають врятувати життя людині.

Також спеціалісти нагадують, що раз на тиждень такі пункти розгортають у Рівному та районах області.