Звична для всіх рівнян схема руху маршрутних автобусів №47 "Льонокомбінат-Аеропорт" змінена. Жителі обласного центру виїжджатимуть за межі міста за звичною для них ціною - 3 гривні. Та на скільки виправдовує себе ця новація?

Рівнянка Марія працює за межами міста. Аби дістатись на роботу, доводиться робити дві пересадки. Щодня витрачає 16 гривень на проїзд, і то якщо пощастить. Зазвичай водії приміських маршрутів не хочуть зупинятися. Тож, інколи доводиться йти пішки.

Аби таких незручностей не виникало, з 21 березня продовжили маршрут за числом 47. Тепер громадський транспорт доїжджатиме не до Вересневого, а на 2 кілометри далі.

Кінцева зупинка маршрутки за межами міста. По міжнародній трасі Київ-Чоп. Півгодини очікувань на зупинці для знімальної групи "Першого місцевого" виявились марними. За весь час - на жодного пасажира. Маршрутки пусті. Подекуди у салоні можна побачити декількох людей. Водії не в захваті від нового маршруту. Кілометраж збільшено. Ціну не змінено. Пасажирів - бракує.

Пасажирів можна побачити вранці, або ввечері - каже рівнянка Жанна Літвінчук. Це ті, хто їдуть на роботу. Таких пасажирів не багато.

Ті, хто працює за містом, експерименту з продовженням маршруту - раді. А от чи виправдає він себе фінансово, у профільному управлінні рахуватимуть вже за два тижні.