Одним з найулюбленіших і традиційних напоїв для схуднення є березовий сік. Адже, березовий сік прискорює обмін речовин: якщо пити його по столовій ложці щодня протягом місяця, можна добре оздоровити організм. В свою чергу, не можна його вживати тільки тим людям, які страждають алергією на пилок берези.

Березовий сік славиться своїм багатим вітамінно-мінеральним складом і потужними корисними властивостями. Варто зазначити, що березовий сік може бути корисним організму тільки тоді, коли він свіжий.

Охочим схуднути і скинути зайву вагу навесні потрібно пити березовий сік, замінюючи звичний для вас компот і чай.

Березовий сік жінкам допоможе в схудненні. Напій здатний швидко повернути стрункість і гнучкість фігурі, так як літр соку містить двісті п'ятдесят калорій. Лікарі рекомендують його пацієнтам, які борються з проблемою ожиріння. Сік також є корисним напоєм при інтоксикації організму людини. Тим людям, у кого є виразка шлунка і дванадцятипалої кишки, бажано пити березовий сік.

Крім того, сік корисний для дітей, які часто хворіють на ангіну і простудні захворювання. Березовий сік корисний для промивання ран, що довго гояться. Косметолог Дмитро Опейда рекомендує використання березового соку з метою поліпшення стану волосся і нігтів. Сік може застосовуватися замість очисного лосьйону або молочка для шкіри.

Також, при регулярному вживанні соку берези очищається кров, підвищується гемоглобін, виводяться шлаки, токсини, продукти розпаду та інші шкідливі речовини, також значно поліпшується загоєння ран, пошкоджень шкіри, рубцюються виразки. Значно поліпшується функція нирок, що важливо при таких хворобах як пієлонефрит і сечокам’яна хвороба.