Завдаток за вподобаний на сайті оголошень автомобіль «Audi A6» у сумі 90 тисяч 180 гривень перерахував на банківську картку житель Кузнецовська. Та, коли чоловік поїхав на Житомирщину за іномаркою, зрозумів, що став жертвою шахрая.

Виставлене на продаж авто «Audi A6», 2000 року випуску, привабило 34-річного чоловіка і за ціною, і за технічним станом. Покупець сконтактував із продавцем і домовився про купівлю іномарки. Однак останній, аргументуючи тим, що охочих її придбати достатньо, запросив аванс у половину від вартості. Майбутній власник авто перерахував на картковий рахунок 90 тисяч 180 гривень і наступного дня вирушив за озвученою продавцем адресою в Олевськ на Житомирщину. Однак омріяного «Audi A6» він там не застав, як і його продавця та власних сплачених коштів.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці вчергове звертаються до громадян бути обачними під час купівлі товарів через сайти оголошень у мережі Інтернет. Особи з недобросовісними намірами охоче приймають завдатки, оплату частинами чи у повному розмірі за виставлений на продаж товар, якого взагалі може не існувати. Шахраї проводять вибірку товарів, які користуються підвищеним попитом і зазначають на них привабливо низьку ціну, значно нижчу, ніж у інших продавців.

Щоб не стати наступною жертвою шахраїв, правоохоронці застерігають громадян не перераховувати гроші, поки не отримаєте замовлений товар, а в разі надходження сумнівної інформації, пов’язаної із необхідністю перерахунку грошей, звернутися до поліції за номером телефону «102».

Про це повідомили з відділу комунікації ГУНП в Рівне нській області