Службу порятунку "101" повідомили про пожежу сьогодні, 27 березня, о 02:35. Як повідомили громадяни, у приватному господарстві села Жовкині Володимирецького району горіла дерев’яна господарча будівля роміром 14х8м в якій зберігаються будівельні матеріали (дерев’яні балки та дошки).

За вказаною адресою терміново виїхав черговий караул вогнеборців 11-ї державної пожежно-рятувальної частини смт. Володимирець. Коли рятувальники прибули на місце виклику, уся господарча будівля була повністю охоплена вогнем, усе свідчило про занадто пізнє виявлення пожежі, а також повідомлення про неї на лінію «101». Пожежні одразу подали на гасіння один водяний ствол. Надзвичайно ускладнювало роботу рятувальників дуже висока температура та їдкий дим, що виділявся від будматеріалів. Проте незважаючи на усі труднощі о 03:31 вогнеборці локалізували пожежу, а о 04:58 повністю ліквідували.

Вогнем знищено господарську будівлю та близько 30м3 будматеріалів. До ліквідації пожежі залучалась 1 одиниця техніки та 4 чоловіка особового складу. Причина пожежі та розмір збитків наразі встановлюються.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій Рівне нщини застерігає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та господарчих будівель, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:

-слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- не залишайте без нагляду увімкненими в електромережу обігрівальні прилади, телевізори, праски у разі виходу з приміщень;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

Пам’ятайте: лише виконання елементарних правил пожежної та особистої безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню. Про це інформує ГУ ДСНС України у Рівне нській області