Шевченківська естафета, аналогів якій не має в Україні, стартувала 27 років тому, і подорожує тими районами Рівненщини, якими 1846-го пройшов шлях Великого Кобзаря.

Цьогоріч Шевченківська естафету «Дорогами поета на Рівне нщині » від Корецького району прийняв Радивилівський. Тож, впродовж року на Радивилівщині проходитимуть літературно-мистецькі заходи, присвячені Кобзаревому слові.

В рамках заходу делегації Радивилівського району було передано альбом «Дорогами поета на Рівне нщині » із описом тематичних заходів, які проводились у 2015 році в Корецькому районі та були присвячені життю і творчості Тараса Шевченка. Також учасники заходу поклали квіти до пам’ятника Кобзареві та взяли участь у тематичній екскурсії в Корецькому районному історичному музеї.

Загалом Шевченківська естафета «Дорогами поета на Рівне нщині » стартувала у 1989 році. Її ініціювала Рівне нська обласна організація Національної спілки письменників України. Естафета проходить у районах, де в 1846 році побував Тарас Шевченко – Радивилівському, Дубенському, Здолбунівському, Острозькому, Гощанському та Корецькому.

Про це інформує прес-служба Рівне нської ОДА.