Нагадаємо, Печерський суд Києва надав слідчим Генпрокуратури доступ із правом вилучення речей і документів Центру протидії корупції, а також документів, які становлять банківську таємницю.

Той невдобний момент, коли в реєстрі знаходиш ухвалу про вилучення всіх фіндокументів твоєї організації -...

Опубліковано Vitaliy Shabunin 25 березень 2016 р.

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін упевнений, що генпроркурора Віктора Шокіна "кришує" сам президент Петро Порошенко.

Про це він сказав під час акції протесту біля АП, де люди вимагають звільнити генерального прокурора, передає "Цензор.НЕТ".

Шабунін наголосив, що лише протести можуть змінити ситуацію. За його словами, Центр протидії корупції буде протистояти ГПУ, яка отримала від суду дозвіл на вилучення речей і документів.

"Ми відіб'ємося. Там процесуальна частина настільки шизофренічна, що ми відіб'ємося", - додав голова центру.

Таким чином, слідчі ГПУ матимуть доступ до речей і документів Центру протидії корупції, копій договорів про відкриття та обслуговування банківських рахунків, довіреностей, карток із зразками підпису посадових осіб організації, печаток, договорів на встановлення системи "Клієнт-Банк", виписок з номерами телефонів, ІР-адрес, з яких проходило з'єднання системи "Клієнт-Банк" та датами проведення вказаних з'єднань.

Між тим, сьогодні, 28 березня о 13:30 громадські організації у обласних центрах України проведуть акцію “Громадськість відповідає прокуратурі”, яка не зважаючи на скрутні кризові часи та війну на Донбасі, продовжує плідно працювати. Акція у Рівному розпочнеться о 13:30 біля входу до Рівне нської обласної прокуратури, що знаходиться за адресою вул. 16 липня, 52.

На акції, організатори пояснять позицію громадських організацій, щодо ситуації що склалася навколо органів прокуратури України, а активісти проведуть невелике дійство на “підтримку” прокуратури.