Переважно зимою ми їли калорійні страви. Нині ж весна і душа прагне чогось легкого та вітамінного. В цьому нам допоможе підбір рецептів поживних страв для студентського шлунку.

Розпочнемо з найпоширенішої першої страви - супу. Оскільки призначення супу збуджувати апетит, тому ви дізнаєтесь рецепти невимовно смачних страв «на перше».

"Суп-пюре французький"

Нам знадобиться: картопля (5-6шт.),цибуля (2шт.), часник ( 5 зубчиків),вершкове масло ( 1 ч. ложки), молоко (0,5-1 ст.), томатна паста ( 1 стакан), ложка оливкової олії (за смаком).

Усі овочі миємо, чистимо, нарізаємо невеликими шматочками. У каструлю наливаємо олії і відправляємо пасерувати цибулю до прозорості. Після цього до цибулі додаємо картоплю. Овочі постійно перемішуємо, в останню чергу кидаємо в каструлю часник. Додаємо ложку томатної пасти. Потім все гарненько перемішуємо, заливаємо водою, щоб ледь покривало всі овочі і варимо на середньому вогні до повної готовності.

Коли вже овочі будуть готові, збиваємо їх за допомогою блендера до однорідної маси. До отриманої суміші додаємо ложечку вершкового масла і півсклянки молока, якщо суп виходить дуже густим, додати ще півсклянки молока.

Довести масу до кипіння, посолити і прибрати з вогню.

pic

Суп з картоплі і моркви

Склад: 3 моркви, 5 картоплин, 1 стебло цибулі-порею, сметана, сіль.

Потерти моркву, нарізати кубиками картоплю, дрібно нарізати цибулю-порей. Всі ці овочі згасити у рослинному маслі. Додати овочі в киплячу воду, посолити і варити 5-10 хвилин. Заправити суп сметаною і смакувати.

pic

Що ж до «другого», сьогодні у нас буде картопля з лимонною цедрою, яку зможуть зробити всі без винятку. Потребує вона картоплі (1/3 кг), оливкової або іншої рослинної олії (1/4 склянки), лимонна цедра (2ч.ложки), сіль, мелений перець (за смаком).

Приготування. Відварюєте або запікаєте картоплю, ріжете на невеликі шматочки, солимо й перчимо як душа побажає. Додаємо рослинної олії і добренько все перемішуємо. В кінці посипаємо лимонною цедрою . Все, страва готова, раджу їсти гарячою.

pic

Є страви, які не можна замінити весною ні на що – це овочеві салати. Скоро всі овочі ми будемо брати з власних городів, тому ось декілька рецептів смачних та корисних салатів. Та секрети їх приготування.

Салат "Легкий"

Потрібно дрібно нарізати білокачанну капусту. Секрет: після цього капусту потрібно обов'язково пром’яти з її сіллю. Часто цього не роблять - і салат у них виходить прісним. Щоб реанімувати свою помилку, додають до нього багато соусу, а тоді він стає більш калорійним. Тому, проминаємо капусту із сіллю. Помідори ріжемо дольками, додаємо петрушку, кріп і змішуємо все. Заправляємо перед самим споживанням майонезом або сметаною, інакше вийде занадто багато соку.

pic

Салат "Яйце і огірок"

Простий і всіма улюблений салат з яєць і свіжих огірків. Дуже смачний, а особливо, якщо додати нотки фантазії, то вийде і святковий.

Нам потрібно: огірок свіжий (300гр.), яйце куряче відварне (3 шт .), лимонний сік (1 ст. ложка), сметана або майонез (3 ст. ложки), цибуля зелена, зелень (кріп, петрушка) та сіль.

Огірки нарізаємо соломкою, яєчний білок - смужками, жовток дрібно кришимо. Зелену цибулю і зелень дрібно покришити.

Змішуємо всі інгредієнти,солимо, заправляємо сметаною і лимонним соком. Якщо використовуєте майонез, то лимонний сік і сіль можна не використовувати.

pic

Салат з редискою

Робимо без особливих зусиль. Яйця потрібно відварити круто, овочі помити під проточною водою. Редис і огірки нарізати тонкими півкільцями, зелена цибуля подрібнити. Яйця нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти, посолити і заправити сумішшю сметани і гірчиці.

pic

Ось такий невеличкий підбір весняних страв для студента. Готуєте легко та корисно. Смачного!