Ініціатива створення благодійного фонду і 250 тисяч гривень в якості першого внеску на реконструкцію музею. Саме таку суму готова вкласти фірма-забудовник у краєзнавчий музей аби привести його доладу. Крім того будівельники за власні кошти облаштують каналізацію та прибудинкову територію.

Будівництво на вулиці Толстого у Рівному знову в центрі уваги громадськості. Цього разу вже представники забудовника вкотре вирішили нагадати - у них все законно а саме будівництво не спричинить жодної проблеми краєзнавчому музею.

Представники фірми забудовника стверджують, що комусь дуже вигідно штучно роздувати проблему будівництва і спекулювати краєзнавчим музеєм. Тому аби уникнути провокацій пропонують створити благодійний фонд для розвитку та підтримки рівненського краєзнавчого музею.

В керівний склад фонду запропонували увійти журналісту та історику Олексію Бухало. Крім нього також запропонували долучитися і міжнародним організаціям та громадським активістам. А самі ініціатори створення благодійного фонду готові допомогти організаційно.

Нагадаємо зараз на вулиці Толстого будівництво призупинено. на це пішов сам забудовник аби не провокувати конфлікту. Крім того зараз працює і спеціальна комісія створення з депутатів Рівне ради та громадських активістів. Саме вона має винести на голосування рішення щодо законності будівництва. Якщо ж рішення і надалі не буде прийнято то міський бюджет втратить 5 мільйонів гривень податків і люди близько ста робочих місць.