Здоровий сон – це запорука гарного настрою на весь день, а також відновлення сил усього організму. Жінки часто обирають гарні та зручні піжами чи нічні сорочки, але не знають, що насправді найбільш корисно для здоров’я – спати без одягу.

Не думайте, що це вигадки чоловіків! Насправді, це доведений науковий факт. Спати оголеним – це не тільки можливість покращити стосунки у парі, а і можливість покращити самопочуття та стан організму.

Сон з оголеним тілом більш міцний та глибокий. Тим самим це допомагає краще виспатися та краще почуватися впродовж наступного дня. Без одягу вночі можна зменшити рівень тривожності. Спробуйте зняти на ніч свою улюблену піжаму - цілком можливо, що разом з нею ви знімете напругу важкого дня і заснете, мов немовля. Якщо ви спите в одязі, порушується терморегуляція, а відтак і якість сну, що сприяє підвищенню рівня кортизолу в організмі.

Сон голяка покращує роботу статевої системи та шкіри. Волога на нижній білизні у жінок може викликати дискомфорт і збільшити ймовірність інфекції. Сон без одягу, коли доступ повітря нічим не ускладнений, знижує цю ймовірність і, отже, допомагає уникнути грибкових захворювань.

Люди, які сплять одягненими, часто не висипаються, через що підвищується ризик розвитку діабету, серцевих захворювань та ожиріння.

pic