Український підприємець, блогер, політик та громадський діяч Геннадій Балашов відвідав місця видобутку бурштину та поспілкувався з місцевими жителями.

"Наші чиновники надто жадібні і не можуть дозволить, щоб хтось незаконно, як вони вважають, на своїй землі добував корисні копалини, - говорить Геннадій Далашов, стоячи прямісінько у ямі, з якої добували сонячне каміння.

"Шахтарі ж добувають в Луганську, в Донецьку вугілля. І звідти вилазять нові мільярдери. А коли люди тут знаходять бурштин, то їм, чомусь, це не дозволяється. В результаті процвітає велика кількість незаконного видобутку. Ціна тут, скажу, вам, від 400 до 800 доларів за кілограм бурштину, якщо вивозити просто на скупку. А там продають десь в Польщі, в Китаї може в два рази дорожче..."

Після розмов з місцевими жителями Геннадій Балашов зробив висновок: "Найкраще - це дати їм дозвіл, тобто узаконити їхню діяльність. І тоді вони самі кажуть, що ми на законних підставах не будемо такими набігами, а будемо нормально розробляти такі ділянки..."