Нині собачий розплідник знаходиться ((http://www.rivne1.tv/news/37306)(на вулиці Костромскій, жителі якої неодноразово скаржились чотирилапих. Зафіксовано і випадок, коли собака вкусив людину.)) За припущеннями викладачів та студентів університету. розплідник тибетських мастифів хочуть перенести на територію Радіозаводу, поряд з університетом. Таке "сусідство" їх не радує.

У Рівному у вівторок, 29 березня, в МЕГУ пройшло зібрання з питання побудови собачого притулку "Асантіко" поблизу університету.

Валерій Кушнір, проректор з господарських питань, виступив першим: "Я, напевно, єдина людина, яка змогла потрапити на територію Радіозаводу. Це було в минулу п'ятницю, я бачив, що там будуються вольєри, достатньо великої площі, декілька соток землі огороджується великими сітками, тобто під стінами університету готується собачий розплідник. Люди на радіозаводі просять допомоги у припинені будування цього притулку з собаками. Поки що йде обговорення, та ми все ж дуже стурбовані, так як від влади дій ніяких не бачимо. З вікон другого поверху можна все побачити, як швидко йде будування. Тому ми просимо допомоги".

Проректор з виховної роботи Наталія Терновик додала: "На території Радіозаводу дійсно хочуть відкрити притулок "Асантіко" породи собак тибетських мастифів, та звичайно це нас всіх занепокоїло. Навряд батьки хочуть, щоб були якісь перешкоди та проблеми у навчальному процесі дітей. У нас тепер по сусідству буде дуже багато собак, та ці собаки розміром близько до пів метра. Будуть запахи та гавкіт, та навряд це буде приємно для наших студентів та викладачів. Вже набираються люди, які будуть доглядати за собаками, тобто дійсно це все серйозно, і ситуація йде вперед".



pic

Керівництво навчального закладу проти такого сусідства. Вони готові до крайніх заходів:

"Ми збираємось виходити на пікет до керівництва міста, до голів, ми хочемо, щоб на нарешті почули, - каже Наталія Терновик. - Дивно коли в центрі міста може будуватись такий притулок.. За десять метрів знаходиться житловий будинок сусідів, коли собаки починають прийом їжі, у будинку коїться просто жах. Чи має пан Бойко взагалі ліцензію, скільки собак взагалі може бути на території цієї садиби, коли зчиниться лемент собак. Ці умови для нашого закладу будуть нестерпними".

У телефонній розмові Юрій Бойко, організатор притулку "Асантіко", повідомив журналістам: "Яке це має значення, та кому це заважає. Чи будуть собаки комусь заважати? Я думаю що ні, кому вони мають заважати? Нехай собі діти вчаться, навчальному процесу вони не завадять".

Студенти та керівництво вишу просять допомогу у місцевої влади, так як переконані - це проблема усього міста.

Більше дивіться сьогодні у випуску "Новини Рівного"