Поруч зі студентами хочуть оселити тибетських мастифів. Принаймні роботи над розплідником вже ведуться - кажуть у навчальному закладі. Нагадаємо, раніше розплідник був розташований на вулиці Костромській, мешканці якої неодноразово скаржилися на собак. Нині його хочуть звести на території Радіозаводу. Що врешті будують на занедбаній території - дізнавалася Юлія Павленко.

Майже 7 тисяч студентів одного з вишів Рівного можуть наразитися на небезпеку. У кількох метрах від навчальних корпусів закладу нині повним ходом йдуть будівельні роботи нового розплідника для собак. Студенти не лише обурені, а й налякані та вимагають зупинити будівництво.

Доцент кафедри біології Ростислав Шикула каже: собаки породи "Мастиф" дійсно небезпечні як і для студентів та і всього населення. Неофіційно їх називають бійцівськими собаками.

Керівництво університету із відповідними листами звернулося до міської влади. На сьогоднішній день відповіді так і не отримали. Також листи-звернення направили до інших перевіряючих органів. А тим часом проректор з адміністративно-господарської частини університету вже побував на території радіозаводу, де підтвердили - тут будують собачий розплідник.

Про те, що роботи тривають, видно і з вікон університету. Втім, його власник Юрій Бойко у телефонній розмові був небагатослівний. Спочатку від розплідника відхрещувався. А потім думку змінив і запевнив, що якщо розплідник і збудують, то студентам він не заважатиме.

Викладачі та студенти університету налаштовані рішуче.

Студенти не готові миритися із таким сусідством, тож сподіваються, що міська влада їх почує і зуміє вплинути на ситуацію.