Проїжджа частина - ділянка небезпечна для пішохода. А якщо це людина у візку, рух удвічі ускладнений. На собі це вже 25 років відчуває подружжя з Рівного. Адже долають шлях до найближчого ринку під гучні сигнали авто. Кажуть, ризикують лише з однієї причини - проїхати людині з особливими потребами на візку підземним переходом просто неможливо.

Рівняни Володимир та Галина Кузнецови щодня вимушено проїжджають близько кілометра по ожвавленій дорозі. Такий шлях долають до необхідного продуктового ринку чи супермаркету у мікрорайоні Північний. Та й тут рух дається не просто - з одного боку швидкісні автівки, а з іншого - високі бордюри.

Шлях коротший та безпечніший - крізь підземку. Та через широкі шпарини в ливнівках колеса візочка просто застряють і можуть провалитись. Тож тут інваліду-візочнику навіть з чужою допомогою пересуватися, хай безпечніше, та складніше.

Проблему підземних переходів, їх ремонтів та непристосованості до потреб особливих користувачів - інвалідів та дитячих візочків обговорили і під час телемосту "Телемайдан: запит на зміни", який організовував Перший місцевий. Експерти у студії переконані: рівнянам потрібна можливість регульованого і мобільного переходу по верху.

Потрібні чи ні підземні переходи, роздумують і депутати. Комунальники ж наполягають: ремонтувати підземки треба.

Обіцяють, таки зробити ремонт до кінця року. На це сподівається і подружжя Кузнецових. Адже через свій вік їм все важче даються такі адреналінові прогулянки.