Посадовця Департаменту Міністерства внутрішніх судять на Рівненщині. Його звинувачують у вчиненні стрілянини на трасі Київ-Чоп, де він підстрелив двох далекобійників. Сам інцидент трапився півтора роки тому і тільки зараз справу почали розглядати у суді. Екс-міліціонера Михайла Бузинарського прокуратура обвинувачує одразу за двома статтями кримінального кодексу. Однак сам підсудний заявляє що стрілянина на трасі – то частина спецоперації. Як Гощанський районний суд розглядає резонансну справу – далі у сюжеті.

У вересні 2014-го водії не змогли роз їхати на дорозі і почали стріляти. Стрілялину зчинили на трасі Київ – Чоп у селі Бабин Гщанського. Тоді в результаті розбірок троє людей з пораненнями різного ступеня важкості потрапили до лікарні.

42-річному Вадиму з Новоград – Волинського пощастило найбільше. У нього найлегше поранення. А тому чоловіка відпустили додому. А от його земляк 49-річний Василь Шевчук потрапив до реанімації. Через сильний біль чоловіку було важко говорити, йому зробили операцію.

Третім потерпілим є 51-річний Михайло Бузинарський зі Здолбунова. Чоловік працював у міністерстві внутрішніх справ України. На лікарняному ліжку він перебував у середньої важкості, з пораненням ноги. Згідно з свідчень правоохоронців Михайло, який керував автомобілем «Мерседес Е220», дістав пістолет та почав стріляти в бік водіїв та пасажирів. Це підтвердив і травмований Василь Шевчук.

Тоді правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом - хуліганство вчинене із застосуванням вогнепальної зброї. Матеріали кримінального провадження скерували до органів прокуратури. Нині справа вже розслідувана і скерована до суду. Слідство встановило, що стріляла лише одна особа. Михайло поранив себе і двох беззбройних чоловіків. Після відкриття кримінально провадження в міністерства його звільнили. У прокуратурі кажуть, підозрюваний всіляко намагався уникнути відповідальності. На виклики до слідчого не з’являвся. Не знайшли стрілка і його адвокат й в жодній медустанові.

Обвинуальний акт у першому кримінальному проваджені прокурори скерували до Гощанського районного суду. А це вже власне Гощанський районний суд, але тут поки що не відбулося навіть підготовче засідання. Бо захисник підсудного не з’явився. Підсудний каже, через хворобу, втім документів про це не надає.

Інформація про постійні хвороби підсудного та його захисника потребує перевірки, наголошує прокурор.

Тож, врешті, засідання перенесли на 12 квітня. Підсудний своєї вини не визнає, бажає, щоб його судили в закритому режимі. Бо та стрілянина на трасі, мовляв, була частиною спецоперації. Тож звинувачення вважає незаконним.

Потерпілих внаслідок тієї події таке формулювання обурює.