Є інформація, що в результаті сутички в урочищі Гальбин постраждали 5 поліцейських, хоча місцеві спростовують - їм дали можливість відступити.

За інформацією місцевих джерел, жертв серед поліцейських немає, їм дали можливість виїхати.

Рівне нська журналіст Вікторія Мамотюк підтвердила інформацію, про підпал вагончика, у якому чергувала поліцейська варта. Втім, за її словами, без жертв не обійшлось: "Сьогодні у Гальбині спалили вагончик райвіділу, побили п'ятьох рівненських правоохоронців (в одного ніби зламана нога, іншому, якби не був у касці, могли б проламати голову). Хочуть спалити вагончик 52 відділу і ніби будиночки орендарів угідь."

Припускають, що це місцеві жителі зробили це у відповідь на позавчорашню стрілянину. Ніби-то представники поліції застосували зброю проти місцевих підлітків.

Джерела в Клесові стверджують, що були постраждалі серед місцевих, а причина відкритого конфлікту в тому, що силовики "кришують" роботу від 5 до 20-ти (за різними даними) мотопомп в урочищі Гальбин. У той же час не дають працювати селянам, які не згодні сплачувати т.зв. "білет" - хабар силовикам.

Вікторія Мамотюк повідомляє про щонайменше 5-х постраждалих в сутичках поліцейських (зламана нога і черепно-мозкова травма), хоча мої джерела повідомляють про те, що поліцейським дали можливість відступити. Спалений вагончик мої джерела підтверджують

Сьогодні у Гальбині спалили вагончик райвіділу, побили п'ятьох рівненських правоохоронців (в одного ніби зламана нога, і...

Опубліковано Вікторією Мамотюк 30 березень 2016 р.