Рівненщина задихається від чорного диму. Так мешканці області традиційно готують свої угіддя до весняних свят. Чим загрожують кілометри попелищ, та що буде з нашими легенями після Великодня - далі у сюжеті.

Над Рівне нщиною простяглися клуби їдкого диму, а все через завзяте прагнення селян до чистоти. Перед Великоднем фермери дбають, щоб їхні ділянки не засмічувала стерня та суха трава. А ще вважають, що підпалювати сухостій - корисно для врожаю. Мовляв, попіл удобрює ґрунт.

Екологи та лікарі застерігають: наслідки стихійних багать жителі Рівне нщини згодом зможуть відчути на власному здоров'ї.

Недалекоглядні господарі навіть не звертають уваги на вогнища, адже їдкий запах згарища навесні - справа звична. Місцеві б'ють на сполох лише коли багаття зачепить їхнє майно на подвір'ї.

За підпал сухостою "світить" адміністративна відповідальність. Сміття та сухостій потрібно не спалювати, а захоронювати на полігоні, - наголошують експерти. Та нарікають, коли справа стосується економії грошей та часу, рівняни про загрозу життя і здоров'я, на жаль, не думають.