25 мільйонів гривень з держбюджету розподілять між Підлозцівською, Бугринською, Бабинською, Клесівською та Миляцькою громадами пропорційно до кількості населення.

Найбільше матиме Миляцька громада – 9 з половиною мільйонів гривень. Клесівській нададуть майже 8 мільйонів. Бабинська ОТГ одержить два з половиною мільйони, а Бугринська - понад 3 мільйони гривень. Найменша, Підлозцівська громада, отримає близько 2 мільйонів гривень.

Як зазначили в обласній адміністрації, гроші будуть спрямовані на інфраструктуру і місцевий розвиток. Це мотивуватиме громади створювати робочі місця, що в свою чергу сприятиме розвитку бізнесу та загалом економіки, "першопрохідці» вже мають прямі бюджетні розрахунки з 1 січня. Тепер вони напряму отримують медичні й освітні субвенції і базові дотації. В бюджеті громади залишається 60% податку на доходи фізичних осіб, інші податки та збори.

Разом з тим, новоутворена Радивилівська громада також отримає фінансову підтримку від держави, матиме прямі відносини з держбюджетом. Процес створення об'єднаних громад на Рівне нщині триває.

Про це повідомили з прес-служби Рівне нської ОДА