Обурені беззаконям віряни с. Птича в черговий раз перекрили автодорогу Київ-Чоп. Поліція побила беззахисних жінок.

"Такі окремі автомобілі вони і не проти були б пропустити, але це неможливо було, оскільки авто заблоковані іншими. Селяни вимагали виконати рішення суду, яким мовляв зобов'язали християн московського патріархату звільнити приміщення церкви. Цій акції передував пікет МП перед Рівне нською ОДА. Тоді прихильники московського патріархату заявляли, що у них є рішення суду, що мовляв вони приватизували церкву. Наразі трасу розблокували до вівторка. Домовилися чергувати під церквою разом із правоохоронцями, оскільки МП, за їхніми словами, захопили приміщення і нікого туди не пускають (колись, до конфліктів, вони правили у церкві по черзі)", - написала журналіст Вікторія Мамотюк на своїй сторніці у ФБ.



pic

pic

pic

pic

pic

pic

У свою чергу місцева жителька Аліна Дубовська) повідомила про потерпілих жінок, які брали участь у блокуванні автортраси:

"Йде восьма година перекриття шосе. Є перші постраждалі. Намагаючись втрутитись в ситуацію, поліція стала в ланцюг та намагалась зіштовхнути мітингуючих. Один з поліцейських, вдаривши жінку в лице, повалив її на землю. Не зупиняючись, поліцейські пройшлись по жительці Птичі пані Марії Ф., наче по асфальту. В результаті таких дій, жінку забрала швидка, адже самостійно підвестись пані більше не змогла.

Постраждала і дочка пані Марії, пані Катерина, якій поліціянти розбили ніс. Через хвилювання, тиск Катерини піднявся до 170/110".

До теми: На Рівне нщині , у Птичі церковна громада знову перекрила трасу "Київ-Чоп"

Лікарі швидкої допомоги обстежили потерпілих жінок.

Окрім цього, тут зафіксували факт наїзду автомобілем на чоловіка, пише Аліна Дубовська. "На місце події виїхала група міліціонерів, за попереднім підрахунком 35 чоловік".

Десятикілометровий затор створили мешканці села Птича - православні християни УП. Трасу блокували цілий день. В автобуса...

Опубліковано Вікторією Мамотюк 30 березень 2016 р.


pic

pic

pic