Об’єднання громад на Рівненщині набирає обертів. Однак чимало сільських рад бачать себе в об’єднанні з іншими селами, а не так як планувалося за перспективним планом.

Регіональна робоча група з підготовки перспективного плану врахувала побажання громад та вирішила переглянути затверджений план, і дещо його змінити, аби не гальмувати створення громад.



pic

В результаті затвердили наступні зміни – від запланованої Дубровицької громади заберуть в окрему Висоцьку три сільські ради – Висоцьку, Людинську та Туменську Дубровицького району.

Зміниться план Млинівського району. Зі складу Млинівської територіальної громади виключать село Борбин Уїздецької сільської ради Млинівського району та включать його до складу Острожецької територіальної громади.

У Дубенському районі також будуть зміни. Вирішили виключити зі складу Смизької територіальної громади Плосківську сільську раду Дубенського району та включити її до складу Дубенської територіальної громади.



pic

Відповідні зміни до перспективного плану райони внесуть до 5 квітня цього року. Остаточне рішення щодо зміни перспективного плану Рівне нщини прийматимуть депутати обласної ради.

Про це повідомляє Офіс реформ в Рівне нській області, АМУ