Учора добряче штормило Сарненщину. Там через бурштин стріляли, палили та перегороджували дорогу. Спершу конфлікт виник в урочищі Мохи, потім уже в урочищі Гальбин, де старателі підпалили поліцейський вагончик. І вже опісля перегородили виїзд з урочища Смітник. Закінчилося все стріляниною. Як результат - десятеро травмованих поліцейських. Є постраждалі і серед місцевих, які в лікарню не поспішають звертатись. Бо за фактом опору працівникам поліції відкрили кримінальне провадження. Детальніше про це далі.

Стріляниною закінчилась вчорашня спроба вкотре присікти незаконний видобуток бурштину на Сарненщині. Як наслідок - десятеро постраждалих правоохоронців. Сімом з них знадобилася меддопомога після сутички в урочищі.

Є пораненні серед місцевих. Ті лиш демонструють рани від гумових куль. Щоб залікувати наслідки бурштинового протистояння, до медиків не йдуть .

Власне прокурори спільно з правоохоронцями й СБУ приїхали перевірити місце незаконного видобутку бурштину під Клесовим. Але мотопомп там не почули й не побачили, тож повернули назад з урочища. Але дорогу до їх автомобілів перегородили кілька сотень бурштинокопачів. Шлях перекрили зрізаними соснами, на діалог місцеві не були налаштовані, кажуть у поліції.

Від слів перешли до діла. Пішли у хід кулаки та зброя. Стріляли з обох сторін.

Серед місцевих небагато охочих говорити про конфлікт. Втім підтверджують – дійсно обурились тим, що поліцейські

Тим часом у поліції розслідують кримінальне провадження за фактом опору правоохоронцям. Натомість звісток з столиці про узаконення бурштинової лихоманки, немає. Тож чергова стрілянина на бурштиновому поліссі - питання часу. Коли знову хтось комусь не перейде дорогу.