Найбільше своїм містом задоволені львів'яни, вінничани, одесити, харків'яни та івано-франківці, а також тернополяни. Найменш заводоленими виявилися маріупольці та кіровоградці. Муніципальними сервісами можуть похвалитися у Вінниці, Харкові, Львові, Луцьку, Хмельницькому і Тернополі.

Ці дані наводить дослідження, здійснене на замовлення уряду Канади. Його проводили в Україні з 20 січня до 8 лютого 2016 року.

Метою дослідження також було з'ясувати, як мешканці український міст ставляться до роботи місцевої влади та муніципальних сервісів.

Щодо мешканців Рівного, то пишаємося ми ним на 58%.



pic

Згідно питання, чи задоволені рівняни різними міськими послугами, зокрема - транспортом відповідь рівна тільки 4%.



pic

Освітлення вулиць задовольняє на 3%.



pic

Місцеві заклади навчання, зокрема школи та садочки, то відповідно 6 та 5 відсотків відповідно.



pic

pic

Наскільки комунальні служби справно вивозять сміття, то оцінили лишень на 5%.



pic

Рівняни є толерантними до людей з обмеженими можливостями, принаймні оцінили це у 79 відстоків, у той же час ставлення влади до них оцінюють тільки у 35%. А питання про турботу тіє ж влади, забезпечення інфрастуктури катастрофічно відрізняється - мізерний 1 відсоток.



pic

pic

pic

Та хоча проміжні результати зовсім мізерні, загальний результат додає оптимізму. Адже задоволеність рідним місто Рівне у 58% говорить про те, що незважаючи на труднощі, комунальні проблеми ми не втрачаємо надії та, напевно, робитимемо (чи примусимо тих, хто відповідає за певні напрямки) місто ще кращим аби вже при наступному опитування мати чи не всі 100%.

Опитування проводили у 22 обласних центрах України, а також у Маріуполі Донецької області та Сєверодонецьку Луганської області. У ньому взяли участь 19 тисяч респондентів у віці від 18 років. Результати опитування будуть використані для подальшої дискусії стосовно децентралізації, антикорупційних ініціатив та інших реформ, зазначають автори опитування. Дослідження провела Rating group Ukraine за підтримки International Republican Institute.

Інфографіка від www.iri.org

Джерело інформації http://life.pravda.com.ua