3 квітня о 12.30 у тренінговому центрі обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться перегляд документальної кінострічки «Північна Америка: народжені непокірними» каналу Discavery, адаптованої для людей із вадами зору.

Кадри зйомок Discovery стануть зрозумілі незрячим і слабозорим глядачам тільки завдяки спеціальним коментарям, розробленим львівською командою професіоналів.

- Для роботи над адаптацією фільму були запрошені авторитетні українські діячі культури – актриса Олександра Бонковська, яка стала автором тифлокоментування (звукової доріжки) і диктором, а також звукорежисер Юрій Саєнко. Консультантом Discovery у рамках проекту виступила Оксана Потимко – відомий громадський діяч та ініціатор численних соціальних проектів для незрячих та слабозорих людей. Оксана сама сприймає світ тільки на слух і через дотики, тому не з чуток знає проблеми незрячих людей і намагається привертати увагу до них, щоб сприяти їх вирішенню. Творча група створила тифлокоментарі й до низки мультиплікаційних фільмів, які можна знайти на сайті www.openlife.lviv.ua, - повідомили у комунальному закладі «Рівне нська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівне нської обласної ради.