Бурштинова лихоманка докотилася і до Рівного. Майже у центрі міста знайшли поклади сонячного каменю. Випадково. Двійко місцевих рибалок. Де ж воно - рівненське бурштинове ельдорадо - сюжет наших журналістів.

Величезні клондайки - справа рук старателів в селі Кухітська Воля, що знаходиться практично на кордоні Рівне нської та Волинської областей, вже ні для кого не секрет. Але ніхто навіть не міг подумати, що подібна картина згодом зможе з'явитися у Рівному. Майже у самісінькому центрі міста знайшли бурштин. Ба більше - почали добувати!

Болотну пустку біля водоканалу вже почали розкуповувати. Цю інформацію підтвердив на сесії Рівне ради головний будівельний ревізор області. І додав - не розуміє аж такого попиту, адже земля з комерційної точки зору геть не приваблива.

Експерти в бурштиновій царині не дивуються. Адже масштаби бурштинової лихоманки вже давно знаходяться за межами людського розуміння. Мало не кожен шостий мешканець задіяний в нелегальному, але прибутковому ділі - видобутку бурштину.

Нині ріелтори очікують земельного "буму". Мовляв ціни на ділянки, де можна видобувати сонячне каміння зростуть до небес. Ну а рівнянам що до того? Аби місто було прибране і комуналка працювала. А у владних кабінетах вже шукають можливі варіанти законно отримувати відсотки від бурштинових доларів до міського бюджету.