До кінця тижня «Рівнетеплоенерго» планує вимкнути опалення у Рівному. А заразом припинить і постачання гарячої води. Бо у Києві не погоджуються надати газ для теплопостачальних підприємств.

Тепло у квартирах рівнян вимкнуть після того, як три дні поспіль надворі буде не менше 8 градусів тепла. Оскільки у вівторок, середу та сьогодні якраз такий температурний режим, міська влада може видати розпорядження про завершення опалювального сезону.

— Втім, це питання ще будемо обговорювати, адже синоптики прогнозують, що 3 квітня вночі має бути до — 2 градусів, — коментує директор ТзОВ «Рівне теплоенерго» Степан Коропецький. — «Рівне газ» нас уже попередив, що лімітів газу на квітень немає, а тому, очевидно, доведеться разом з опаленням відключати і гаряче водопостачання. НАК «Нафтогаз» не продасть теплопостачальним підприємствам газ без нової постанови Кабміну. Адже чинна діє лише до 1 квітня, передбачаючи пільгову ціну на газ для постачання теплом та гарячою водою населення — 3600 грн. за 1000 кубів. Будемо сподіватися, що уряд таки прийме новий документ і ми зможемо постачати гарячу воду після закінчення опалювального періоду.

Нагадаємо, що торік через економію газу в країні у Рівному не було гарячої води протягом червня-вересня. Рівне нські родини все частіше використовують електричні водонагрівачі на період, поки немає гарячого водопостачання. Сьогодні найдешевші з них коштують приблизно 1500 грн.

Джерело: /showarticle.php?art=046656