Мода постійно змінюється, і це стосується не тільки одягу або взуття. Перетворення відбуваються і в світі інтер'єрного дизайну, де одні тенденції змінюються іншими. Але залишаються прийоми, які будуть актуальні завжди. Вони зроблять простір стильним і модним в будь-який час.

Цегляна стіна

Коли цей тренд тільки зароджувався, то на нього дивилися трохи скоса. Оголені цегляні стіни виглядали так, ніби їх залишили посеред ремонту. З розвитком лофт і скандинавського стилю погляд на такі стіни змінився. Тепер їх нерідко можна зустріти в сучасних інтер'єрах. Вони ще довго будуть поза часом і модою, так як здатні урізноманітнити простір і внести в нього родзинку.

pic

Різні стільці

Класично однакові стільці за одним столом - тренд 20-го століття. У 21-му ж столітті все інакше! Дизайнери ставлять поруч стільці, які відрізняються не тільки за кольором або за стилем, але і за розміром. Це вносить свіжі нотки в інтер'єр, сприяє візуальному зонування простору і просто не дає занудьгувати в одній колірній гамі.

pic

Яскраве крісло

Цей прийом виник в інтер'єрному дизайні в 60-і роки, коли дизайнери не боялися експериментувати з яскравими квітами і створювали дуже сміливі предмети меблів. Він полягає в тому, що ключовим декоративним елементом вітальні стає яскраве крісло, яке контрастує з іншими меблями.

pic

Чорно-біле

Поєднання чорного і білого кольору знаходиться поза часом і модою. Воно здорово виглядає в будь-якій епосі. Чорно-білі меблі або декор, виконаний в такій колірній гамі, завжди виглядає виключно стильно.

pic

Відкритий простір

Мода на квартири-студії почалася порівняно недавно, але вже встигла завоювати чималу армію шанувальників. І до них відносяться не тільки власники малогабариток, сьогодні навіть великі будинки облаштовують таким чином, що в них мінімум стін і перегородок. Таке планування не обмежує психологічну свободу і покращує настрій.

pic

Інтер'єрні літери

Об'ємні інтер'єрні букви - універсальні предмети декору, які відмінно виглядають в інтер'єрі вітальні, спальні і навіть кухні. Ними прикрашають стелажі, каміни і стіни. Їх можна використовувати для мотивації, вибравши певне слово, яке спонукатиме до певного дії, наприклад, «дій», «вперед», «мрій», «люби».

pic