8 квадратних метрів стали яблуком розбрату для двох рівнянок. Обидві мають прописку в гуртожитку, от тільки в якій кімнаті - не вказано. Як мешканки виборюють право мати власний куток, хто винен у паперових неточностях, та на чиєму боці закон - далі у сюжеті.

У невеличку кімнату, площею 8 квадратних метрів, заходять вимушені сусідки - пані Наталя і пані Галина. Обидві прописані у цьому гуртожитку по вулиці Степана Бандери, 62. Проте після того, як гуртожиток перейшов на баланс ЖКП "Галицьке" із власності "Рівне електротрансу", документи не перевірили. От і виявилося, що номер кімнати, в яку поселили пані Наталю не вказаний. А поки жінка доглядала хвору матір і не з'являлася в кімнаті, туди поселили пані Галину.

Пенсіонерці невтямки: чому їй тепер ніде жити, якщо вона завжди справно сплачувала за комунальні послуги. Нині просить нову сусідку виділити їй куточок в крихітній кімнаті. Поступатися житловою площею мати-одиначка з двома дітьми пані Галина не хоче. Рівнянка впевнена: правда на її боці, адже від сусідки не було ні слуху, ні духу упродовж шести років. Пані Галина облаштовувала кімнату за свій кошт, а тому переконана: має на неї повне право.

Сусідка Валентина пригадує: пані Наталя з'являлася у гуртожитку дуже рідко. Про те, що кімната за номером 187 належить одразу двом рівнянкам, - не знала. Все стало відомо після того, як пані Наталя замінила замок поки її сусідки не було вдома.

Інспектор поліції Сергій Войтко допомагає пані Наталі написати заяву про те, що всі речі у її кімнаті цілі. Пенсіонерка хоче владнати справу миром. Конфлікт стосується житла, а тому дільничний радить передати це питання до рук правосуддя.

Юрист Тетяна Голубока радить: краще вирішити це питання шляхом переговорів, аніж звертатися до суду, адже житловий кодекс України ще родом з 90-их і такі проблемні питання не врегулює.

Чому пані Галину поселили у кімнату, коли за комунальні послуги платила ще одна рівнянка, чому в той час пані Наталя не опікувалася житлом, та як на одне ліжко-місце приписали двох дітей - жінки зрозуміти так і не можуть. Тож шукатимуть правду таки у судах.