680 тисяч гривень штрафу призначили жителю Рівненщині за організацію грального бізнесу. Оскільки чоловік не поспішав з виплатою, йому загрожували 12 років позбавлення волі.

Погодившись із доводами державного обвинувача, Сарненський районний суд Рівне нської області ще у січні 2014 року визнав винним 33-річного мешканця області в організації грального бізнесу.

Відповідно до санкції ч.2 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом особою раніше судимою за цей же злочин) правопорушнику призначено покарання у виді штрафу в розмірі 680 тис грн.

- Однак упродовж двох років засуджений виконувати вирок суду не поспішав. Незважаючи на те, що у грудні 2015 року закінчився останній термін дії відстрочки виплати штрафу, засуджений сплатив лише його восьму частину, - повідомив керівник Сарненської місцевої прокуратури Рівне нської області Вадим Топольський. - Вказане стало підставою для внесення Сарненською місцевою прокуратурою Рівне нської області клопотання до суду про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді позбавлення волі строком на 12 років (згідно із встановленим ст. 53 КК України розрахунком: один день позбавлення волі за 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). Тільки після реагування прокуратури засуджений сплатив решту суму штрафу.

Оскільки покарання засуджений виконав у повному обсязі, вимоги прокурора суд залишив без задоволення. Таким чином завдяки принциповій та послідовній позиції прокуратури до бюджету надійшло 680 тис грн.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Рівне нської області