На нових поліцейських у Рівному чекають з 19 квітня. Та за порядком у місті стежити є кому. Доки нова поліція не вийшла на вулиці міста, за безпекою рівнян , як і завжди, стежать тимчасово виконуючі обов’язки поліцейських. Хто і як патрулює вулицями міста - дізнавались наші журналісти.

11 піших патрулів, 20 членів громадських формувань, 7 добових та 8 додаткових патрульних автомобілів - у такому складі всі вишикувались на плацу перед управління Рівне нського відділу поліції. Спочатку - слухають настанови керівництв та визначають, хто які райони міста патрулюватиме. Така процедура - вже традиційна для правоохоронців.

Під час шикування на плацу патрульні заслуховують орієнтування - прикмети зниклих жителів Рівного, злочинців та список крадених речей чи автомобілів. Усе те - на що потрібно звернути особливу увагу під час "рейду" вулицями обласного центру.

Після цього усі розїжджаються по районах міста та приступають до власне патрулювання. Знімальна група Першого місцевого їде разом з одним із патрулів. Як і зазвичай, на сьогодні завдання - стежити за правопорядком у мікрорайоні Північний.

Такі патрулі їздять по всьому місту, задля профілактики та швидкого реагування на виклики.

Разом з поліцейськими за порядком стежить і член громадського формування з охорони громадського порядку "Рівне нський загін сприяння міліції "СОМ". Дмитру - 19 років. Він навчається у медичному коледжі. Патрулювати почав з благою метою.

Маршрут пролягає і через територію обласної лікарні. Тут у хащах патрульні помічають групу молодиків. Оскільки це громадське місце - виходять на розмову з юнаками. Щоправда, молодь більше хвилює присутність відеокамери, аніж той факт, що вони порушують громадський порядок.

Після півгодинної так званої профілактичної бесіди молодики та патрульні знайшли спільну мову.

Подібні випадки у патрульних трапляються щодня. Цього разу обмежились попередженням. Втім за цю нічну зміну з шостої вечора до восьмої ранку усі патрулі у Рівному перевірили особи 13 людей та один транспортний засіб, склали 6 адмінпротоколів та зареєстрували 20 кримінальний правопорушень. А вже від завтра на вулиці міста вийде ще і Нацгвардія.