У червні на Рівненщині реалізують «Форум, присвячений 75-й річниці створення УПА «Поліська Січ» та Всеукраїнський військово-патріотичний табір «Останній отаман «Поліської Січі».

Ці два молодіжних проекти стали переможцями у конкурсі проектів міжнародних і всеукраїнських заходів із національно-патріотичного виховання у 2016 році. Крім рівненських пропозицій схвалення отримали ще 47 проектів з інших областей України.

Кошти на реалізацію цих заходів невдовзі надійдуть до області із державного бюджету.

Так, у рамках Форуму, автором якого є управління у справах молоді та спорту Рівне нської ОДА, відбудеться дискусія щодо історичних фактів за участю громадськості, молоді та істориків. Також там презентують ілюстровану книгу «Битви за Землю Рідну» та пересувну експозицію, присвячену діяльності УПА та її Головнокомандувача Тараса Бульби-Боровця.

На Всеукраїнському військово-патріотичному таборі, організатором якого є обласна федерація козацького бойового мистецтва «Спас», навчатимуть дітей і дорослих тактичній медицині, військовій топографії, маскуванню, тактиці дій малих підрозділів, мінній безпеці, стрільбі та історії українського війська.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА.