У вівторок, 5 квітня, близько 19.00 у Рівному мало не зіткнулись автомобіль Рено та маршрутка №45 на перехресті вул. Остафова - Кн Володимира. Водій маршрутки різко загальмував, в результаті пасажири в салоні попадали і травмувались. Серед них і 12-річна дівчинка. Тепер мама дитини розшукує свідків інциденту, щоб з їх допомогою знайти винних у травмуванні її дитини.

Про обставини інциденту та його наслідки розповіла рівнянка Ольга у соцмережі ФБ.

"Во вторник, 5 апреля, около 19-15 – 19-20 моя двенадцатилетняя дочь после занятий в кружке ехала в маршрутке №45 от Дворца Детей и Молодежи соответственно домой.

Не доезжая даже до следующей остановки, с ул. Остафова, с боковой дороги вылетает на встречку лоб в лоб, серебристый Рено с номером ВК 8178 или ВК 1878. Водитель Рено в это время разговаривал по телефону. Возможен вариант, что марка машины Рено Дастер.

Каких-то букв в номере не хватает, возможно даже цифры немного перепутаны, но это всё, что запомнили пассажиры маршрутки.

Водитель автобуса, чтобы избежать аварии, резко затормозил. Пассажиры рассыпались по салону, как горох. Моя девочка стояла на задней площадке, пролетела через весь салон и оказалась в самом начале, где на нее свалилось еще несколько человек.

Рено сдало назад и спокойно уехало в своем направлении. Водитель маршрутки, не поинтересовавшись состоянием пассажиров, не вызвав ГАИ, поехал дальше.

В результате, многие пассажиры ушиблись, а мой ребенок ударился головой, ободрал кожу на ногах, получил кучу синяков, ушибов, и перелом правой руки.

Пассажиры, приводившие мою дочь в сознание, дали водителю свои номера телефонов и были готовы выступить свидетелями.

Но, как вы понимаете, ни водитель маршрутки, ни его хозяин, этой информацией со мной не поделились".

Рівнянка відразу після інциденту у середу сама знайшла водія маршрутки. Випадково. Коли заходила у маршрутку і поцікавилась історією минулого дня, водій сам зізнався, що це він. Втім його відповідь була однозначна - "Я не винен. Якби я не пригальмував? то ще гірше було б". Власник маршруту теж зводить усе до вини водія Рено.

Оскільки ДТП не зафіксовано, не можуть звернутись і в страхову. Тому Ольга намагається самотужки знайти свідків інциденту.

Журналістам Rivne1.tv Ольга розповіла, "Сьогодні подала чотири заяви - в поліцію, ДАІ, управління транспорту та прокуратуру. Дізналась як звати водія, компанію, яка займається перевезеннями по цьому маршруту. В Управлінні транспорту пообіцяли повідомити про результати. Але за весь день - тиша".

Зараз Єва вдома в гіпсі. Крім поламаної руки у дівчинки забої, синці та подряпини. Дівчинка перенесла шок, розповідає Ольга. Тепер вона не хоче їздити маршруткою, а якщо потрібно кудись піти, то просить маму бути з нею.

Рівняни вже активно пишуть Ользі і діляться інформацією, словами підтримки та історіями про схожі ситуації. Деякими повідомленнями Ольга поділилась з журналістами Rivne1.tv.

Вера Ярмошик Олечка, швидкого одужання Єві, а на доданок скажу, що у мене була схожа ситуація півтора року назад теж з 45 маршруткою на тій же зупинці. Я тоді вагітна була, з животиком конкретним, взимку, на зупинц заходила в маршрутку і не зайшла, а вилетіла назад, бо водій вже рушив і не чекав пасажирів, бо спішив. добре що на зупинці були ще люди і вони мене в польоті впіймали щоб не гримнулась так що цей маршрут взагалі сумний( Євочці передавай найкращі наші побажання здоров'я та скоріше забути цей жах) Ти чудова матуся і все правильно робиш - дитину треба відстоювати

Мария Бугаенко Згодна, що горе-їздоків треба до відповідальності!!!! І самосуд тут теж варіант! Бо ДАІ аже нема, поліції ще нема,-на дорогах повна жо...!

Андрей Невежин водитель маршрутки виноват

Boris Lyapunin Номер відомо,треба робити запит, опознання авто...ну і ...НА САМОСУД ПАСАЖИРАМ ВІДДАТИ!!!

Helena Sørensen Оленька, удачи,! Водитель маршрутки уже понял, что не пронесет, дай Бог, не совесть, так инстинкт самосохранения сработает и поддержит вас. Он уже в курсе, что его ждет слава в СМИ?

Оленка Українка Спасение утопающих- дело рук самих утопающих... По іншому у нас не можна. На жаль... Удачі Вам

Ігор Шарабура Він став причиною, але винуватий водій маршрутки. Вони не повинні взагалі стоячих брати, це взагалі має бути заборонено. А то, як шпроти в банці.

Светлана Забродоцька Треба шукати свідків маршрутки, якщо маєте сили, терпіння та час, то можна щось вирішити! Свідки, зафіксовані травми - великий аргумент для розгляду такої справи, а там і водій дасть свідчення, так як ДТП не сталось то і не викликали ДАІ. Цікавтесь у юристів, які компетентні в таких питаннях!

Іван Коваль На жаль, в даному випадку законними методами нічого не зробиш. Тільки знайти де паркується, і залишити "валентинку"

Victoria Ragulina-Patton А милиция как? На это не реагирует? Расследование не проводят?

Олег Швец Однозначно свої претензії можна пред'явити тільки до власника маршрутки!!! Тим більше за проїзд були заплачені гроші.

Іван Коваль Щойно подумав, все таки, взагалі, згідно ПДР ДТП таки сталося, так як нанесена шкода пасажирам маршрутки. Тим більше водій-порушник залишив місце ДТП. Тому, теоретично можливо довести цю справу до логічного кінця, при чому знайти реношку для поліції буде знайти досить просто. На жаль, недостатньо знаю закони, щоб порадити, що робити далі

Наталия Себа Дуже шкода, тим більше коли це стосується наших кровинок .... Олечка , тримайтесь !!!!! В таких випадках -відеореєстратор був би найкращим вирішенням всіх проблем .

Тата Рівна 1554 - телефон горячей линии горисполкома, по которому чудесно принимают жалобы. но, к слову, это как пукнуть в море в итоге( я лично считаю, что общественный транспорт должен быть либо качественным, либо государственным и поэтому при необходимости всегда стараюсь воспользоваться троллейбусом (который во много раз комфортнее (!) нынешних маршруток. Увы, не на все направления это удобно в нашем городе и я всегда сочувствую людям, вынужденным ежедневно "идти на поклон" (а иначе и не скажешь) к "збитковим" маршрутчикам

Лариса Вознюк Просто жах!

Оксана Гуляр Співчуваю. Непокараність - велике зло і добре, що Ви це так не залишаєте.

Tereza Markovna Malen водій якийсь камінний.в нього,що дітей немає? а про бумеранг знає?