До керівництва Регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області звернувся начальник ГУ НП в Рівненській області Сергій Князєв із пропозицією провести аналіз, тестування і подальше навчання майбутніх патрульних поліцейських, які невдовзі вийдуть на дороги Рівного. Таким чином, спільними зусиллями та при активній співпраці Рівненської обласної організації «Товариство сприяння обороні України» впродовж двох тижнів патрульні вивчатимуть практичні навички водіння автотранспортного засобу.

Головною метою проведення таких навчань є оцінка водійських умінь кожного майбутнього патрульного, особливо тих, хто не має достатнього досвіду кермування. За період навчання, яке триватиме впродовж 10 днів, плануюється охопити біля 200 поліцейських. Всіх поділено на групи. Комплекс заходів спрямований на опанування спеціальних навиків керування. Тому, для тих, хто продемонстрував найкращі вміння проведуть додаткові курси з удосконалення контраварійного керування та водіння в екстремальних умовах. Організатори заходу залучили до співпраці відомого на Рівне нщині майстра спорту з автоперегонів Сергія Пелешка.

Разом з тим, для тих хто продемонстрував недостатній рівень підготовки, будуть організовані додаткові безкоштовні практичні заняття з водіння автотранспортним засобом.

Подібні навчання для патрульних поліцейських вже відбулися в Одеській, Львівській, Закарпатській, Харківській областях. Відтепер вони проходять і на Рівне нщині . За словами директора РСЦ МВС в Рівне нській області Валерія Бельця, поліцейські працюють за різних обставин, в тому числі й критичних ситуаціях, тому вони повинні бути готовим до складнощів на дорогах. Аби гідно з ними впоратись, вберегти свої життя, життя інших учасників руху і не пошкодити авто, ці навички їм просто необхідні – додає очільник Центру.

Наступним етапом навчання поліціянтів – практичні заняття з вивчення особливостей реєстраційних документів ТЗ та ознайомлення з типами водійських посвідчень. Курс лекцій з відповідних вмінь проведе майбутнім патрульним начальник відділу ОРЕР та взаємодії із суб’єктами господарювання РСЦ Олександр Юрчук. Крім того, до заходу залучать ще й експертів НДЕКЦ, які допоможуть навчити розпізнавати підроблені документів

По завершенню занять відомості про рівень знань, умінь та навичок будуть внесені до екзаменаційного листа. За словами фахівців, така підготовка патрульних носитиме рекомендаційний характер, тому виявлятиметься в індивідуальних порадах і вказівках на помилки.

Про це повідомляє прес-служба РСЦ МВС в Рівне нській області

pic

pic