У соціальних мережах - собачий бум. Рівняни активно обговорюють проблему безпритульних тварин. Одне із "вічних" питань - умови проживання собак у місцевому притулку, що на вулиці Київській. А нещодавно зоозахисники і взагалі почали скаржитиься на те, що більша частина грошей йде на зарплати працівників, а на саме ж харчування та стерилізацію чотирилапих мало що залишається. Знімальна група Першого місцевого з'ясувала на що ж насправді витрачають кошти працівники собачого притулку. Більше - у спеціальному репортажі Інеси Пославської.

Нещодавно у соціальній мережі Facebook зоозахисниця Алла Лосік розмістила інформацію, скільки коштів виділяється на утримання притулку та стерилізаційний центр. Загалом - це 500 тисяч гривень. З них 308 тисяч розраховано на заробітню плату персоналу, на харчування та стерилізацію тварин- відповідно 48 тисяч і трохи більше 81 тисячі. Такі дані викликали обурення у жителів обласного центру. Нарікають на недогляд тварин у притулку. Сама ж авторка допису переконана - працівники неефективно використовують фінансовий ресурс.

На думку зоозахисниці - гроші виділені на заробітню плату персоналу не відповідають їх роботі. Тварини недоглянуті та й вольєрів не достатньо.

Знімальна група "Першого місцевого" навідалась до собачого притулку, що на вулиці Київській, аби побачити, у якому стані тварини та на що ж насправді витрачаються виділені з місцевої скарбниці кошти. Керівник Тамара Лук'янчук пояснює - посадові оклади за тарифною сіткою.

На саме ж харчування тварин - коштів бракує. Допомагають небайдужі та волонтери.

За словами працівників - підопічних притулку годують двічі на день. Це і каші, сосиски та інші м'ясні вироби. Зберігаються у холодильнику. Саму ж стерилізацію проводять у спеціальній кімнаті. Тамара Лук'янчук розповідає, нині у притулку - 60 собак, хоч розрахований всього на 40. Нарікає на відсутність ізоляторів для тварин, які хворіють. Втім, наголошує - цьогоріч волонтери частіше навідуються до їхнього притулку. Одна з таких - рівнянка Олена, яка регулярно приходить до своїх улюбленців.

Працівники кажуть, значна частина підопічних притулку вже знайшли свою домівку.

Втім, жителі обласного центру досі скаржаться на безпритульних собак. Одні - підгодовують, інші - ж обурюються.

Працівники стерилізаційного центру ж наголошують: у притулках собаки перебувають тимчасово. Після стерилізації їх повертають туди, звідки власне і забрали - на вулиці Рівного.