Дослідники з усього світу подовжують міркувати над тим, як підвищити вірогідність народження дитини тієї чи іншої статі. Наразі можна виокремити кілька напрямків, за якими виявлені закономірності у народженні хлопчика або дівчинки.

Харчування

Французькі вчені знайшли зв'язок між раціоном жінки за півроку до вагітності і статтю дитини. Вони вважають, що коли майбутня мама споживає продукти, багаті на калій та натрій (курячі яйця, мигдаль, какао, яблука, устриці), то у 80% випадків народжується хлопчик. Натомість, бажаючи народити донечку, варто їсти продукти, багаті на кальцій та магній. Це, зокрема, гречка, картопля, квасоля, риба і сухофрукти.

Статура

Італійські медики, грунтуючись на власних спостереженнях за 10 тисячами породілль, вважають, що на стать дитини істотно впливає статура жінки до вагітності. Так, у жінок, котрі важили менше 54 кілограмів, частіше народжувалися дівчатка. Народжувати хлопчиків притаманно “вагомішим” пані.

Розклад занять

Американці пропонують планувати стать майбутньої дитини за допомогою розкладу занять сексом. І запевняють: шанси зачати дівчинку значно зростуть, якщо займатися сексом через день. Адже сперматозоїди із жіночими хромосомами повільні, але живучі. Тому мають шанси спокійно дочекатися овуляції і запліднити яйцеклітину. Натомість, чоловічі живчики швидкі, але швидко гинуть. Тому повинні потрапити у потрібне місце якнайближче до овуляції. Щоб не помилитися з розрахунком є сенс придбати в аптеці спеціальний тест на овуляцію. І, якщо хочете хлопчика, зайнятися сексом за кілька годин до овуляції. А якщо дівчинку — за два дні до цієї знаменної події.

Глибина почуттів

Ті ж таки американці, беручи до уваги різну швидкість і живучість сперматозоїдів, радять зважати на позу, у якій відбуватиметься зачаття. Так, для отримання хлопчика рекомендують секс із глибоким проникненням, наприклад “доггі-стайл”. Тоді як зачати дівчинку більше шансів у місіонерській позі. Що довший шлях доведеться сперматозоїдам долати до матки, то більше шансів дістатися туди саме витривалішим жіночим, пояснюють учені.